Otvorena manifestacija Oko arhitekture FOTO

Manifestacija Oko arhitekture otvorena je u petak uveče u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, u organizaciji Društva vranjskih arhitekata i u saradnji sa Inženjerskom komorom Srbije - RC Niš.

Prisutnima su se na otvaranju obratili predsednik Društva vranjskih arhitekata Zoran Stojević, direktorka Narodnog muzeja Vranje Maja Aleksić, predsednik Društva arhitekata Niša Aleksandar Keković i Branislav Popović, član Upravnog odbora Inžinjerske komore Srbije.

Ovom prigodom otvorena je međunarodna izložba savremenog stanovanja Stanovanje-housing 2023, koju je organizovala Katedra zgrade za stanovanje Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu i Klastera urbanog planiranja.

O izložbi su govorili profesor Aleksandar Keković i Slaviša Kondić, član organizacionog odbora Stanovanje - Housing 2023.

Obraćajući se skupu u ime domaćina, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković naglaso je da se razvojna politika grada velikim delom oslanja se na izgradnju novih objekata.

"Verujem da će ova manifestacija pokrenuti neka nova razmišljanja i mogućnosti i dati pečat budućem razvoju grada", dodao je Milenković.

Tokom trajanja manifestacije Oko arhitekture, do 1. marta u Galeriji Narodnog muzeja biće održan prateći program sa stručnim predavanjima i prezentacijama sponzora iz oblasti građevinske industrije.

Organizaciju manifestacije podržali su Grad Vranje i Narodni muzej u Vranju.

Najnovije vesti