Otvorena izložba likovnih radova sa Svetosavskog konkursa u Galeriji NU FOTO/VIDEO

Četvrtog dana ovogodišnje Svetosavske nedelje u Vranju održani su na više lokacija programi pod nazivom Učenici Svetom Savi u čast, među njima i otvaranje izložbe likovnih radova sa ovogodišnjeg konkursa koje je priređeno u maloj sali Galerije Narodnog univerziteta (NU) u Vranju.

Posetioci izložbe mogli su da vide pobedničke radove u četiri kategorije, ali i sve ostale crteže učesnika konkursa.

Među predškolcima prvonagrađena je Mia Veljković iz vrtića Boško Buha, druga nagrada otišla je Anđeliji Anđelković iz Pčelice, a treća Sofiji Stojanović iz vrtića Boško Buha.

Mili Đorđević, učenici četvrtog razreda OŠ Branko Radičević u Vranju pripalo je prvo, Sergeju Stojkoviću iz OŠ Dositej Obradović drugo, a Gali Anđelković učenici četvrtog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji treće mesto.

Kod nešto starijih osnovaca (od petog do osmog razreda) Jani Grujić, učenici sedmog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju, pripala je prva, učenici Marini Pešić učenici petog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji druga, a Emilu Miliću, đaku šestog razreda OŠ Vuk Karadžić, treće mesto.

Na ovom konkursu nagrađeni su i tri srednjoškolke.

Sve su iz istog odeljenja (III/2) Hemijsko-tehnološke škole.

Prvu nagradu dobila je Anastasija Popović, drugu Isidora Stojčić, a treću Dejana Mitrović.

Vesna Marinković Stanković, voditeljka Likovne radionice koja radi pri Narodnom univerzitetu u Vranju, rekla je na otvaranju da tradicionalna izložba Svetom Savi u čast ove godine sadrži 74 rada.

"Učenici su radove radili u OŠ Vuk Karadžić 25. decembra, imali su ograničeno vreme od sat i po za rad, tako da neki od radova nisu dovršeni, ali je sveukupan utisak vrlo dobar, rekla je Stanković na otvaranju.

Ova izložba tradicionalno se otvara u Vranju u vreme Svetosavske nedelje, a organizator je Narodni univerzitet u Vranju.

Najnovije vesti