Otvorena izložba Likovne radionice povodom Dana grada FOTO/VIDEO

Izložba radova polaznika Likovne radionice i učenika osnovnih i srednjih škola pod nazivom Bez prošlosti nema budućnosti otvorena je u petak u Galeriji Narodnog univerziteta.

Kako je na otvaranju objasnila slikarka Vesna Marinković Stanković, voditeljka Likovne radionice, izložba sadrži tridesetak radova polaznika te radionice i njihovih drugara - prijatelja iz osnovnih i srednjih škola.

"Svi radovi nastali su u Likovnoj radionici, delom u čast Svetosavske nedelje, a delom povodom obeležavanja Dana grada.

Zato su i motivi na slikama i crtežima upravo u tom duhu", rekla je Marinković Stanković.

Materijal za rad obezbedio je Narodni univerzitet u Vranju, a mladi autori radili su na podlogama koje su unapred bile pripremljene.

Slikalo se akrilom na lesonitu, a polaznici mlađeg uzrasta opredelili za materijale koji su im bliski.

Izložba će moći da se pogleda i u narednim danima, tokom trajanja svečanosti povodom Dana oslobođenja Vranja od Turaka.

Likovna radionica

Likovna radionica je ponos Narodnog univerziteta i jedan od zaštitnih znakova Vranja. Osnovana je 1996. godine, a njen rad inicirali su i koncept osmislili diplomirani slikar Vesna Marinković Stanković i diplomirani dizajner Goran Stanković. Vesna je na petogodišnjicu rada Likovne radionice objavila monografiju o njoj. U najtežim danima ove svojevrsne umetničke škole, u kojoj od prvog dana vladaju pravi "porodični odnosi", kada joj je pretilo gašenje 1997. godine, pod svoje okrilje prigrlio je Narodni univerzitet. Radionica postoji i danas. Najznačajnija misija tokom godina njenog postojanja je pripremanje polaznika za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole i fakultete.

Najnovije vesti