Otvorena izložba akvarela Nevene Milovanović: Boje ljubavi FOTO/VIDEO

Izložba akvarela slikarke Nevene Milovanović iz Beograda, otvorena je u ponedeljak u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

Izložba, koja nosi naziv Boja i svetlost, sadrži stotinak radova i moći će da se pogleda tokom ovog meseca.

Slike Nevene Milovanović su trenutak, a akvareli način da zabeleži prizore koji je okružuju i utiču na njen doživljaj u trenutku, rekla je predstavljajući slikarku Gordana Dimitrijević, direktorka Narodnog univerziteta.

"Slike obično nastaju u vremenu između dve serije, filma, pozorišta i pauzama snimanja.

Tada se Nevena posvećuje svetlu, suncu, vodi i boji, želeći da najčistiji deo svoje duše pokloni ljudima koji to prepoznaju.

Bojom pokazuje svoju ljubav.

Ona joj je veoma bitna i određuje njene slike i kostime", navela je Dimitrijević.

Autorka je kazala da je poslednji put gostovala u Vranju pre dvadeset godina kao kostimograf emisije Leti leti pesmo moja mila, u kojoj je tada pevao čuveni pevač vranjskih gradskih pesama Staniša Stošić.

Profil

Nevena Milovanović rođena je 1963. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987, kada je stekla zvanje diplomirani slikar -kostimograf. Za svoj dugogodišnji rad dobila je više priznanja - najbolji diplomski rad dodeljen od ULUPUDS-a 1987. godine u Beogradu, Zlatna antena za najbolju kostimografiju u seriji Miris kiše na Balkanu Ljubiše Samardžića, Priznanje za najbolji stajling na takmičenju Eurosonga 2011. u Dizeldorfu itd. Radila je kostime za 8 filmova, 9 dečjih pozorišnih predstava, veliki broj TV emisija, šou programa, kulturnih manifestacija.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...