Otvorena Dečja likovna kolonija: Umetnost, druženje, život FOTO/VIDEO

Ova kolonija je posebna zbog toga što je podrazumeva razmenu iskustava dece iz Vranja i okoline sa mladim slikarskim talentima iz drugih gradova, a osim tog benefita tu je i druženje, sklapanje novih prijateljstava koje je veoma značajno za naše mlade učesnike, izjavila je za Vranje News direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević, u ponedeljak nakon otvaranja 4. Dečje likovne kolonije u Vranju.

U vezi sa ovom manifestacijom, Vranje ima tu sreću i prednost što pod okriljem Narodnog univerziteta, organizatora kolonije, već 26 godina neprekidno funkcioniše Likovna radionica, jedna od retkih tog tipa u našoj zemlji, svojevrsna slikarska škola tako dugovečna koja okuplja slikarski najtalentovaniju decu iz Vranja i okoline.

"Ona otvara i mogućnost da se mi, našim izložbama, predstavimo u gradovima odakle nam dolaze gosti kolonije.

Upravo smo danas sa profesorkom iz Lebana razgovarali o saradnji i ona je najavila da ćemo započeti saradnju na izložbenom planu, tako što će se oni predstaviti nekim izložbama kod nas, kao i mi kod njih", navela je Dimitrijević za naš portal.

Deca iz Vranja ove godine družiće se i stvarati sa vršnjacima iz Lebana.

Osmoro učenika sa svojim mentorom stiglo je iz tog grada i radiće zajedno sa još petnaestak polaznika Likovne radionice u Vranju, koje kao voditeljka od početka predvodi vranjska slikarka Vesna Marinković Stanković.

Ona je Vranje News kazala da se raduje novoj dečjoj koloniji, novim umetničkim delima i prijateljstvima.

Planirano je da učesnici u okviru kolonije pogledaju dečju predstavu Pinokio u vranjskom teatru.

Predviđeni su obilasci Muzej kuće Bore Stankovića, kao i stalne etnološke postavke Narodnog muzeja.

Obići će i Galeriju Narodnog univerziteta i prisustvovati otvaranju jedne izložbe u Galeriji Narodnog muzeja.

Ovogodišnja Dečja likovna kolonija živeće svoj život do 18. maja.

Krajem godine radovi nastali tokom kolonije biće stavljeni na uvid javnosti na tradicionalnoj izložbi u Galeriji Narodnog univerziteta.

Najnovije vesti