Otvorena Dečja likovna kolonija: Boje, mašta i kamenčići kaleidoskopa FOTO/VIDEO

Peta Dečja likovna kolonija pod nazivom Kamenčići kaleidoskopa, koja će trajati od 15. do 18. maja u organizaciji Narodnog univerziteta (NU), otvorena je u sredu u prostorijama Likovne radionice ove javne ustanove u Vranju.

V.d. direktorka NU Katarina Milanović rekla je na otvaranju da će se mladi svaraoci, tokom trajanja kolonije, družiti sa mališanima i slikati oba dana Dečjeg festivala Vreme radosti u Gradskom parku u petak i subotu.

Gosti kolonije biće učenici iz Trstenika, koji će tokom četiri dana raditi i stvarati sa polaznicima Likovne radionice Narodnog univerziteta.

Odlučeno je da polaznici ovog puta rade sa uljanim i akrilnim bojama na lesonitu.

Mentorka i voditeljka Likovne radionice u Vranju Vesna Marinković Stanković, rekla je da joj je posebno drago što su gosti ove kolonije deca iz Trstenika, predvođena ljudima iz tamošnje srodne ustanove - Narodnog univerziteta - gde planiraju otvaranje radionice poput ove u Vranju.

Kako je tema ove godine slobodna, presudna će narednih dana biti mašta mladih umetnika", navela je Marinković Stanković.

Dečja likovna kolonija Kamenčići kaleidoskopa mnogo će značiti svim učesnicima, smatra direktorka Milanović.

"Na ovaj način učenici će produbiti svoja umetnička znanja i veštine, a neki će preko ove kolonije trasirati put do možda životnog poziva i zvanja akademskog umetnika", rekla je ona.

Zajedno sa vršnjacima iz Likovne radionice mladi iz Trstenika obići će kulturno-istorijske znamenitosti Vranja.

Biće gosti na otvaranju tradicionalne 27. izložbe polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta.

Dečja likovna kolonija Kamenčići kaleidoskopa završiće se u subotu 18. maja, zajedničkim druženjem i podelom učesničkih diploma.

Tradicionalna izložba radova sa ovogodišnjeg okupljanja biće upriličena na jesen, tokom Dečje nedelje.

Dečiju likovnu koloniju organizuje JU Narodni univerzitet, pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Najnovije vesti