Otvoren vrtić Zvončica u Gornjoj čaršiji FOTO

Vrtić "Zvončica" u sredu je zvanično otvoren u naselju Gornja čaršija u Vranju, u Ulici Kajmakčalanskoj, delu grada gde dosad nije bilo ustanova za smeštaj i boravak mališana.

Gradonačelnik Vranja Slobodan MIlenković, koji je sa saradnicima posetio novootvoreni vrtić kazao je da je ovim potezom lokalna samouprava "nastavila da realizuje zacrtani cilj - da svaki deo grada ima svoj vrtić".

- Ovaj objekat je radio do pre dve godine, ali u nekim drugim okolnostima.

Želeo bih da se zahvalim prethodnom vlasniku i investitoru Draganu Kostiću koji je imao razumevanja i strpljenja kako bismo našli zajedničko rešenje i na zadovoljstvo građana i mališana ovog dela grada stavili objekat u funkciju.

Grad Vranje je od Kostića otkupio objekat koji ima upotrebnu dozvolu i verifikaciju Ministarstva prosvete, tako da se vrtić sada nalazi u sistemu Predškolske ustanove Naše dete - naglasio je Milenković.

On je dodao da je grad u tu svrhu izdvojio 54 miliona dinara.

- Taj iznos će se otplaćivati narednih pet godina.

Smatram da je ovo pametno ulaganje, jer će roditeljima ovog dela grada biti pristupačnije usluge Predškolske ustanove.

Zahvalio bih se i građanima, odnosno roditeljima iz ovog dela grada, koji su nas podržali i insistirali da se ovaj objekat stavi u funkciju -rekao je Milenković.

On je dodao da će grad i u narednom periodu nastaviti da ulaže u razvoj Predškolske ustanove.

- Biće intenzivirani radovi na izgradnji novog vrtića u naselju Raška, kao i rekonstrukcija vrtića "Bambi" u Vranjskoj Banji - rekao je.

Gradonačelnik je najavio renoviranje vrtića "Dečja radost" po svim parametrima energetske efikasnosti, te ulaganje u isturena odeljenja u seoskim mesnim zajednicama "kako bi sva deca i zaposleni imali jednake uslove za rad i boravak".

Vrtić "Zvončica" prostire se na 995 kvadrata bruto korisne površine.

Zadovoljava sve propisane standarde za smeštaj i boravak dece, uz savremenu opremu i didaktička sredstva.

U objektu "Zvončica" trenutno su dve mešovite grupe od tridesetoro dece, dok će objekat punim kapacitetom sa sto novih mesta početi da radi od jeseni.

Najnovije vesti