Otvoren pogon danskog Kentaura u Vranju: Posao za 350 radnika VIDEO

U Vranju je u četvrtak otvoren pogon kompanije "Kentaur Balkans", a ovaranju su osim najvišeg rukovodstva Vranja prisustvovali vlasnik i izvršni direktor Kentaur Group Bernt Dal i generalni direktor Kentaur Balkans d.o.o. Alan Voldbi Hegfelt.

Bernt Dahl kazao je da je Vranje za investiranje odbrano "prvenstveno zbog ljudi".

- Planiramo da u dogledno vreme povećamo proizvodnju za 30 osto, a prema radnicima ćemo biti posebno pažljivi.

Zahvaljujem se Razvojnoj agenciji Srbije i Gradu Vranju koji su nam pomogli da otvorimo fabriku, a posebno gradonačelniku koji nam je pružio veliku podršku - istakao je on.

Generalni menadžer ,,Kentaur Balkansa" Hegfelt rekao je da je proces otvaranja trajao nekoliko meseci, da je objekat savremeno opremljen sa instaliranih 150 mašina za šivenje, te da je postavljen temelj za modernu fabriku.

Ambasador Danske Anders Hogard rekao je da će u narednih nekoliko godina biti zaposleno 350 ljudi.

- Činjenica je da su na jugu Srbije danske kompanije zaposlile preko 3.000 radnika govori o jakoj povezanosti Srbije i Danske.

Naša zemlja podržavu Srbiju ka priduživanju Evropskoj uniji - naglasio je on.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da fabrika "Kentaur Balkans" predstavlja novu vezu Vranja sa svetom i novu etapu u ekonomskm razvoju Vranja.

- Lokalna samouprava ostaje odgovoran i otvoren partner koji pruža podršku u svim fazama investicionog ciklusa svim investitorima.

Otvaranje proizvodnog pogona kompanije „Kentaur" u Srbiji, zajednički je uspeh svih aktera i rezultat proaktivne politike države, Danske ambasade i lokalne samouprave.

Ova investicija će dodatno afirmisati Industrijsku zonu kao generatora razvoja našeg grada - rekao je Milenković.

Nakon obraćanja predstavnika danskog investitora novinarima je omogućen obilazak fabrike sa Goranom Nikolićem, generalnim direktorom Kentaur Balkan d.o.o.

Predstavnici danske kompanije Kentaur AS obelodanili su u novembru 2018. da su kupili imovinu firme u stečaju "TD Ljubisavljević" Vranje, u Ulici Bunuševačka b.b. u Slobodnoj industrijskoj zoni i da, nakon privođenja zemljišta nameni, planiraju realizaciju proizvodne "braunfild" investicije i zaposlenje najmanje 300-350 radnika.

Najnovije vesti