Otvoren međunarodni sajam lekovitog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva

U Vranju je svečano otvoren 4. Međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja, pčelinjih proizvoda i gljiva.

Dvodnevna sajamska manifestacija održava se na centralnom gradskom šetalištu.

Sajam je otvorila Ivana Popović, državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

"Veoma mi je drago što ste ovom manifestacijom istakli značaj lekovitog i začinskog bilja, jer je to grana poljoprivrede na kojoj bi trebalo da se poradi u budućem periodu mnogo više nego do sada, jer Srbija ima mnogo potencijala u ovoj oblasti.

Nadam se da će upravo ova manifestacija motivisati naše poljoprivrednike da vide koliko je mogućnosti u ovoj sferi", naglasila je državna sekretarka.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da grad Vranje "podržava svaku vrstu inicijative koja omogućava unapređenje poljoprivredne proizvodnje", pre svega subvencijama.

"Takav trend će biti nastavljen i u narednom periodu, jer je razvoj poljoprivrede u svim oblastima od suštinskog značaja za razvoj čitavog Pčinjskog okruga", rekao je Milenković.

Na ceremoniji otvaranja govorili su i dr Dejan Stojković iz Instituta za biološka istraživanja Siniša Stanković iz Beograda i Nadica Stošić, programska menadžerka nevladine organizacije Spirit of America.

U kulturnom-umetničkom delu programa nastupile su učenice OŠ Jovan Jovanović Zmaj sa profesorkom srpskog jezika i književnosti Vesnom Prodanović, Esad Jašarević na klarinetu i trubačkiorkestar Nenada i Stefana Mladenovića.

Pokrovitelj sajma je Grad Vranje.

Najnovije vesti