Otvoren jedanaesti P(h)antomfest: Omaž Trajčetu Gjorgievu

Kratkim filmom o poznatom makedonskom pantomimičaru i reditelju svih autorskih predstava dosadašnjih festivala Trajčetu Gjorgievu, u Vranju je svečano otvoren jedanaesti Međunarodni festival pantomime P(h)antomfest.

Članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje izveli su, njemu u čast, kolaž najboljih etida pod nazivom Omaž, koje je Gjorgiev s njima režirao proteklih godina.

Snežana Simonović, sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje i Nebojša Novković, direktor P(h)antomfesta, istakli su značaj festivala za slabočujuće i gluve osobe i njihovu interakciju sa čujućim ljudima.

Osvrnuli su se na prethodnu deceniju postojanja festivala, a posebno na saradnju sa Trajčetom Gjorgijevim, makedonskim velikanom pantomime, koji je režirao svih deset predstava u produkciji P(h)antomfesta u Vranju.

O saradnji sa Gjorgijevim kao rediteljem govorio je i Bojan Jovanović, umetnički direktor Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Festival je zvanično otvorila članica Privremenog organa Grada Vranja i donedavna zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ovogodišnji P(h)antomfest u Vranju trajaće dva dana.

Drugog festivalskog dana nastupiće svetski poznati pantomimičarski duo iz Nemačke Bodeker-Neander sa predstavom Déjà-vu?

Festival u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih u Vranju podržali su Ministarstvo kulture i Grad Vranje.

Ulaz na programe je besplatan.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...