Otvoren Dečji festival Vreme radosti u Vranju FOTO

Dečji festival Vreme radosti, četvrti po redu, svečano je otvoren u nedelju u Gradskom parku u Vranju.

Otvarajući festival gradonačelnik Slobodan Milenković naglasio je da je u detinjstvu "važno razvijati kreativnost i učiti decu pravim vrednostima, jer to je jedini pravi put".

"Decu treba voleti i čuvati i o njima se brinuti, ali ih i pravilno vaspitavati.

Vrtići su mesto odakle sve počinje, tu se i sklapaju i prva prijateljstva i nastaju prve uspomene.

Na današnji dan - Međunarodni dan porodice - organizujemo dečji festival i imamo poruku da će lokalna samouprava nastaviti sa punom podrškom i ulaganjem u unapređenje uslova boravka i rada u vrtićima i školama, jer deca su budućnost ovog grada i ove države", rekao je Milenković.

Festival je nastavljen muzičko-scenskim nastupom Pčela i cvet, koji su pripremili mališani iz vrtića Boško Buha.

Nakon toga, na sceni je bio hor Muzičke škole Stevan Mokranjac.

Izvedene su interaktivne predstave Bilo jednom u jednoj bajci mališana vrtića Čarolija i Hajde sa mnom da se igraš, dece iz vrtića Zvončica.

Program je nastavljen muzičkim, scenskim i folklornim nastupima učenika osnovnih škola 1. Maj Vrtogoš, Vuk Karadžić, Branko Radičević, Radoje Domanović, Svetozar Marković, Branislav Nušić Rataje, Kralj Petar Prvi Oslobodilac Korbevac i Dositej Obradović.

Za najmlađe, glumci Pozorišta Bora Stanović izveli su dečju lutkarsku predstavu Nerođena devojka.

Nastupio je i plesni klub Feniks.

U večernjim satima predviđeni su koncerti lokalnih izvođača Aleksandre Arsić i Vladimira Stošića, te vokalne solistkinje Marije Marković - Mari Mari.

U Gradskom parku je postavljen "dvorac" na naduvavanje i angažovani animatori, tako da su mališani u prilici da tokom čitavog dana uživaju u igri i učestvuju u pripremljenim sadržajima Predškolske ustanove, Škole animiranog filma (ŠAF) i Narodnog univerziteta.

Na sportskim terenima Gimnazije Bora Stanković postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, Hitne pomoći i Crvenog krsta, s ciljem da se deca upoznaju sa radom i opremom koju koriste ove službe.

Organizatori festivala su Grad Vranje, Turistička organizacija i Predškolska ustanova Naše dete.

Najnovije vesti