Otvaranje izložbe slika i kolaža Milice Lalić u sredu u Galeriji Narodnog muzeja

Izložba slika i kolaža "Obojeni dnevnik" autorke Milice Lilić, diplomirane grafičarke iz Bele Palanke, biće peta izložba u okviru projekta ''Godišnji program Galerije Narodnog muzeja u Vranju za 2020. godinu'', finansijski podržanog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

- Obojeni dnevnik je serija slika i kolaža Milice Lilić i predstavljaju odraz nekih njenih stanja, misli i osećanja.

Zapis trenutka, žurnal dnevnih događaja, ekskluzivni izveštaj, halapljiva svakodnevica, vesti i objave, novinski naslovi kao sastavni deo njenog dnevnika, ali i dnevnika svih nas.

Na nekim radovima događaji i situacije su apstrakovani i tu se izražava kroz kolorit, a na nekima dominiraju isečci iz novina koji na manje ili više duhovit način prikazuju našu senzacionalističku stvarnost - navodi se u najavi izložbe.

Milica Lilić rođena je u Nišu 1985. godine.

Srednju umetničku školu u Nišu završila je 2005.

Diplomirala je na Fakultetu umetnosti Priština (Zvečan) u klasi profesora Tomislava Trifića 2009. godine.

Član je ULUS-a i Nove Art scene.

Organizovala je desetak samostalnih izložbi i izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Bugarska, Mađarska, Slovenija, BiH, Severna Makedonija, Kina).

Sfere njenog interesovanja su crtež, slike, kolaž, grafika.

Otvaranje izložbe Milice Lalić je zakazano za sredu u 19 sati.

Izložba će moći da se pogleda do sredine oktobra.

RADNO VREME GALERIJE

Galerija Narodnog muzeja Vranje radi svakog dana od 8 do 20 sati, osim ponedeljkom kada nije otvorena za posetioce i vikendom kada radi od 10 do 14 sati.

- S ciljem sprečavanja zaražavanja virusom COVID-19 molimo sve posetioce Galerije Narodnog muzeja Vranje da nose zaštitne maske prilikom boravka u izložbenom salonu, da dezinfikuju ruke na ulazu, drže rastojanje od dva metra i, u slučaju potrebe, u skladu sa preporukom osoblja Galerije sačekaju svoj red za obilazak izložbe ukoliko je u Galeriji već orisutno dvadeset posetilaca - navode iz Galerije NM.

Najnovije vesti