Otvaraju se dva izdvojena školska odeljenja u selima Gradnja i Stance

Osnovna škola "20. oktobar u Vlasu kod Vranja otvoriće dva izdvojena odeljenja u selima Stance i Gradnja, odlučeno je na 28. sednici Gradskog veća na kojoj su većnici usvojili nacrt Odluke o izmeni i dopuni Odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji grada Vranja.

Konačnu odluku o ovom predlogu doneće resorno ministarstvo, a o njemu će se izjašnjavati i odbornici Skupštine grada Vranja na narednom zasedanju.

Članovi Gradskog veća razmatrali su i podržali u ponedeljak i mišljenje gradskog pravobranioca o zahtevu UG Borino i evropsko Vranje (BEV), koji se odnosi na uređenje košarkaškog terena i dečjeg igrališta u Ulici Oca Justina Popovića u naselju Češalj u Vranju.

Usvojen je izveštaj Komisije o realizaciji projekata u oblasti kulture za 2020. godinu, a prihvaćen predlog Komisije o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2021. godinu.

Na sednici je usvojen Tekst javnog poziva za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Vranja u 2021. godini, koji će biti objavljen na sajtu grada Vranja i u dnevnom listu Srpski telegraf.

Na sednici veća usvojen je takođe Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Vranja, kao i Predlog Rešenja o obrazovanju Organizacionog odbora festivala Zlatni puž 2021 - 7. Svetskog dečjeg festivala animiranog filma.

Najnovije vesti