Osumnjičen da je kombi pun dece pokušao da izgura sa puta

Muškarac iz Vranja osumnjičen je da je 20. januara ove godine počinio krivično delo nasilničko ponašanje na taj način što je upravljajući vozilom "opel vektra", na delu autoputa kod sela Polom, pretičući kombi vozilo "mercedes", vlasništvo firme "Šiki turs" iz Vranja, ugrozio bezbednost putnika i javnog saobraćaja, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo (OJT).

- On je vozilo u kome su se nalazile četiri punoletne osobe i šest deteta, naglo kočeći, presecajući put i pokušavajući više puta da obiđe kombi vozilo, krećući se sa jedne na drugu stranu kolovoza, otvarao prozor i u vožnji pretio prstom vozaču kombija.

Pokušavao je da izgura kombi vozilo sa puta, sve vreme ugrožavajući bezbednost javnog saobraćaja i izazivajući strah kod dece koja su legla na pod minibusa.

Potom je kod petlje na ulazu u Vranje, nakon zaustavljanja minibusa, svojim vozilom stao ispred i počeo rukama da udara po haubi i prednjem vetrobranskom staklu, upućujući psovke i pretnje - navodi se u saoštenju OJT.

Jednog od putnika iz Vranja "uhvatio je obema rukama za vrat, pa kada se oštećeni otrgao iz njegovih ruku ovaj je otišao do svog vozila, otvorio gepek pokušavajući nešto da izvadi uz pretnje "da će tek sad videti tražio da svi izađu iz kombi vozila".

- U tom momentu je po prijavi na lice mesta došla saobraćajna policija i sprečila osumjičenog u daljem nasilju.

Prema osumnjičenom je naloženo policijsko zadržavanje do 48 časova, nakon čega je saslušan od strane tužioca i u toku je postupak dokaznih radnji - ispitivanje oštećenih i svedoka.

Policijska uprava Vranje podnela je krivičnu prijavu protiv njega zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Najnovije vesti