Ostaju li Bujanovčani bez posla nakon fuzije strukovnih škola

Spajanjem strukovnih škola iz Leskovca, Bujanovca i Prokuplja, formirana je Akademija strukovnih studija Južna Srbija sa sedištem u Leskovcu, pišu Južne vesti.

Kako bi se obrazovanje podiglo na viši nivo, ali i bolje kontrolisale finansije strukovnih škola, Vlada je donela odluku o formiranju akademija, pojasnio je Branislav Jeremić, predsednik Saveta za reformu visokih strukovnih škola.

Takva ustanova formirana je i u Leskovcu, a čine je Visoka poslovna škola strukovnih studija i Visoka tehnološko-umetnička škola strukovnih studija iz ovog grada, kao i Visoka škola za vaspitače iz Gnjilana, sa trenutnim sedištem u Bujanovcu i Visoka poljoprivredno-prehrambena škola strukovnih studija u Prokuplju.

- Postojeće škole izgubiće status pravnog lica i postaće katedre na novoformiranoj Akademiji.

O smerovima i broju studenata koje će upisivati i dalje će se pitati matične škole, ali će se odluka donositi na ovoj, višoj instanci.

Moram napomenuti da neće biti otpuštanja, samo će sve biti pregrupisano.

Ideja je da u prvi plan dođu kvalitetni predavači, da se racionalnije troši novac i da postoji veća kontrola rada ovih obrazovnih ustanova - izjavio je Jeremić.

Akademija će imati isturena odeljenja u Prokuplju, Bujanovcu i Rekovcu.

Za vršioca dužnosti predsednika Akademije imenovan je profesor Dušan Trajković.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...