Osnovnom sudu priznanje za doprinos efikasnosti sudskog sistema

Osnovni sud u Vranju dobitnik je priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema, objavljeno je u četvrtak uveče na svečanosti održanoj u Vrnjačkoj Banji, u okviru redovnog godišnjeg savetovanja sudija.

Vranjski Osnovni sud dobijao je ovo priznanje i 2016. godine.

Najbolje sudove u Srbiji, na svečanosti u Vranjačkoj Banji, proglasio je vršilac funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Osim vranjskog priznanja u ovoj kategoriji dodeljena su višim sudovima u Novom Pazaru, Pirotu i Prokuplju, kao i osnovnim sudovima u Kruševcu, Užicu, Loznici, Aranđelovcu i Despotovcu, te privrednim sudovima u Nišu, Čačku i Kragujevcu.

Privredni sud u Beogradu dobitnik je prve nagrade Vrhovnog kasacionog suda u kategoriji povećanja broja rešenih starih predmeta.

Druga je dodeljena Osnovnom sudu u Kruševcu, a treća Višem sudu u Beogradu.

Privredni sud u Beogradu zaslužio je i priznanje za doprinos unapređenju efikasnosti i kvaliteta sudskog sistema, a Viši sud u Beogradu za vođenje elektronske baze podataka o privremeno i trajno oduzetoj imovini za potrebe posebnih odeljenja.

Za povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine, prva nagrada dodeljena je Privrednom sudu u Leskovcu, druga Privrednom sudu u Nišu, a Višem sudu u Valjevu.

Specijalna priznanja za dugogodišnje zalaganje za smanjenje broja starih predmeta dodeljena su Višem sudu u Subotici, Prekršajnom sudu u Beogradu i osnovnim sudovima u Novom Sadu, Sjenici i Knjaževcu.

Prvom osnovnom sudu u Beogradu dodeljeno je priznanje za unapređenje unutrašnje organizacije rada, poslovanje, planiranje i kontrolu. Osnovni sud u Kruševcu dobio je priznanje za praćenje rada i aktivnosti sudskih izvršitelja.

- Cilj dodele nagrada i priznanja jeste podsticaj za sve sudove da budu efikasniji, inovativniji i kreativniji - rekao je v.d. predsednika Vrhovnog kasacionog suda Milojević i dodao da nagrađivanje sudova "podstiče ostvarivanje najboljih rezultata u radu".

Najnovije vesti