Osmanović se vratio fudbalu i postigao dva gola na gostovanju u Stublu

Radnički 2021 iz Vranja ostvario je još jednu istorijsku pobedu u šampionatu Pčinjske okružne lige, prvu u gostima po povratku takmičarskim utakmicama posle deset godina pauze, i to protiv FSU Južne pruge u Stublu - bilo je 1:4.

Utakmicu 10. kola obeležio je povratak na teren nekada najboljeg strelca Prve lige Jugoslavije Dejana Osmanovića, koji je u dosadašnjem toku prvenstva vodio vranjski tim sa klupe (ujedno je i predsednik kluba), i upravo je četrdesetdevetogodišnji napadač zapečatio subinu domaćina.

U prvom poluvremenu utakmice u Stublu viđena je velika borba, a golove za Vranjance postigli su u tom periodu Stamenković i Krstić (fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca).

U drugom poluvremenu u igru je ušao Osmanović, koji je registrovan za vranjski klub i kao igrač, i nije prošlo ni nekoliko minuta kada je postigao prvi gol.

Za konačnih 1:4 još jednim pogotkom pobinuo se ko drugi do Osmanović, legenda vranjskog i srpskog fudbala.

Mineralac iz Vranjske Banje, dosadašnji lider Pčinjske okružne lige u fudbalu, doživeo je težak poraz na svom terenu od Vihora iz Žbevca sa 1:3.

Ekipa Vihora je u usponu forme, ali ovako slabu igru i poraz lidera iz Banje je retko ko očekivao.

Lugina je bila sigurna na svom terenu u Preševu protiv Mladosti iz Suvojnice (4:0), a Levosoje koje je bilo blagi favorit poraženo je kao domaćin od BSK-a iz Bujanovca sa 0:1.

Utakmica između Mladosti i Pavlovca koja je trebalo da se odigra u Bosilegradu, je odložena, a slobodna je u ovom kolu bila ekipa Čelika iz Belog Polja.

Na tabeli je vođstvo preuzela Lugina sa 19 bodova, a na drugom mestu je Mineralac sa istim brojem bodova i nešto slabijim gol količnikom.

BSK je treći sa 18, a Levosoje četvrto sa 17 bodova.

Vranjski Radnički 2021 je trenutno sedmi sa 13 bodova.

Derbi narednog 11. kola odigraće se sledećeg vikenda u Vranju gde će domaći Radnički 2021 dočekati prvoplasiranu Luginu.

U ostalim utakmicama sastaće se Pavlovac - Čelik, BSK - Mladost (B), Vihor - Levosoje i Mladost (S) - Mineralac.

Slobodna će biti FSU Južna pruga.

Najnovije vesti