Osam i po godina optuženom za upucavanje Bože Karadnika

L.S. iz Vranja osuđen je nepravnosnažno na osam i po godina zatvora u Višem sudu u Vranju zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju na štetu Božidara Stojanovića zv. karadndik prošle godine u diskoteci "Drama", saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Vranju.

- Dana 16. jula 2017. godine, oko 2.30 časova u diskoteci „Drama“ u Vranju, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno smanjene, L.S. je pokušao da liši života oštećenog Stojanović Božidara iz sela Karadnik, pritom dovodeći u opasnost život većeg broja lica prisutnih u diskoteci - navodi se u prvostepenoj presudi.

On je osuđen na jedinstvenu kaznu za ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" i krivičnim delom "teška krađa", navodi se u izreci presude.

Optuženom je posle izricanja prvostepene presude produžen pritvor, navode iz Višeg javnog tužilaptva u Vranju.

- Sa drugooptuženim Ž.Đ. iz Vranja, zbog krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca, zaključen je sporazum o priznanju krivičnog dela, gde je utvrđena kazna optuženom u trajanju od šest meseci, uslovno za jednu godinu.

Protiv navedene presude tužilaštvo je uložilo žalbu zbog odluke o kazni - navode iz VJT.

Optužnica u ovom predmetu podignuta je 19. februara ove godine.

Najnovije vesti