Optuženi za plakatiranje Verana: Mislili smo da je Matić pevač

Mislili smo da je na plakatu lik nekog pevača, izjavili su u petak na sudu optuženi za lepljenja plakata uvredljive sadržine u Vranju, sa likom predsednika Asocijacije nezavisnih medija (ANEM) i članom Stalne radne grupe za bezbednost novinara Verana Matića.

U vranjskom Osnovnom sudu u petak je održano prvo ročište povodom ovog slučaja protiv optuženih albanske nacionalnosti, koji žive u blizini Preševa.

Oni su pred sudom rekli da ne poznaju Matića i da nisu znali o kome se radi.

Njihova pretpostavka je bila da se radi o "plakatima za nastup nekog pevača".

Naveli su i da je osoba koja ih je angažovala za njih "nepoznato lice".

Veran Matić je na sudu rekao da je lepljenje plakata uvredljive sadržine sa njegovim likom shvatio "kao targetiranje koje ugrožava njega i njegovu porodicu", i da je taj osećaj ugroženosti "potcrtan pretnjama koje je D.N, prvooptuženi u slučaju pritisaka na novinare vranjskog OK radija i No comment kafea, izneo na ročištu u vezi sa tim slučajem.

Matić je ocenio da je Osnovni sud u Vranju "adekvatno reagovao" kada je reč o procesu koji je, kako je rekao, "započeo zazidavanjem prostorija OK radija", da proces "teče na korektan način" i da se ročišta "redovno zakazuju".

Izrazio je, međutim, očekivanje da će se i ostale institucije uključiti kako bi se rešio slučaj OK radija, koji je nazvao "velikim problemom, koji je poput lakmus papira za pritisak na lokalne medije".

Najnovije vesti