Opremanje vrtića u naselju Raška u toku FOTO

Shodno ugovoru koji su Grad Vranje i Predškolska ustanova Naše dete potpisali sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacijom Novak Đoković, novi vrtić u naselju Raška biće opremljen najsavremenijim nameštajem i didaktičkim materijalom.

Gradonačelnik Slobodan Milenković rekao je da je reč o veoma vrednoj donaciji, zahvaljujući kojoj će novi objekat Predškolske ustanove biti kompletno opremljen "najmodernijom opremom i sredstvima za potrebe vaspitno–obrazovnog rada sa decom predškolskog uzrasta".


"Sve će biti po novim Osnovama programa Godine uzleta.

"Godine uzleta promovišu programe koji nastaju kroz zajedničko učešće, u prostoru koji je inspirativan i provokativan za dete i gde ono može slobodno da istražuje, da se igra, da promišlja, da sarađuje sa drugima, isprobava i upoznaje svet oko sebe.

Prostor u vrtiću postaje inspirativno i podsticajno okruženje za učenje deteta i prerasta u zajedničko mesto za druženje, igru i istraživanje.

Vrtić će imati četrnaest radnih prostorija, dve sale, kao i veliki atrijum unutar objekta.

Uz to, ograđeno dvorište takođe će biti opremljeno neophodnim bezbednim mobilijarom za igru dece'', kazao je Milenković.

Najnovije vesti