Opet zaplenjene cigarete u autobusu kojim je upravljao Trnovčanin

Vranje - Devetsto trideset paklica cigareta zaplenili su carinici u saradnji sa policijom na prelazu Horgoš, saopšteno je iz Uprave carina

Cigarete su se nalazile u specijalno prepravljenom "bunkeru" autobusa.

- Krijumčarene cigarete otkrivene su kada se na izlazu iz zemlje za kontrolu prijavio autobus kosovskih registarskih oznaka, koji saobraća na redovnoj liniji od naše južne pokrajine ka Nemačkoj.

Nakon što je svih 39 putnika preuzelo svoje torberadi kontrole, carinici su pristupili pregledu autobusa i već na prvi pogled uočili da u prostoru za prtljag putnika postoji neuobičajena tapacirana izbočina.

To ih je navelo na sumnju da je tu možda nešto sakriveno, što se pokazalo kao dobra procena, jer kada je sa druge strane fizički demontirana bočna stranica kreveta vozača, iza tapacirunga se ukazala fabrička šupljina za rezervoar, prepravljena u „bunker“ za krijumčarenje.

Iz njega su carinici izvadili 930 paklica cigareta „kent“, „davidof“ i „marlboro“, sa akciznim markicama Republike Srbije.

Tridesettrogodišnjeg vozača iz Velikog Trnovca, kao i autobus, koji će takođe biti zadržan zbog prepravki fabričkih šupljina, preuzela je policija - navodi se u saopštenju Carine.

Sredinom juna, u sličnoj situaciji, više od 2.700 paklica cigareta zaplenili su carinici na izlaznoj strani prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu izdvojen autobus beogradskih registarskih oznaka koji je sa 76 putnika bio na putu iz AP KiM ka Švajcarskoj kojim je takođe upravljao muškarac iz Velikog Trnovca.

Najnovije vesti