Opet policijski čas u Severnoj Makedoniji

Vranje - U Severnoj Mаkedoniji od srede je ponovo uvedena zabrana kretanja građana na teritoriji cele zemlje od 22 do 5 ujutro, kako bi se sprečilo dalje ubrzano širenje korona virusa.

Uz to, odlukom vlade u Skoplju svi koji iz afričkih zemalja ulaze na teritoriju Severne Makedonije – i makedonski građani i stranci, obavezno će biti upućivani u dvonedeljnu izoloaciju (karantin).

Po odluci Vlade, policijski čas će trajati do ponedeljka 22. marta, ali neće važiti za putnike na međunarodnim aerodromima i u drumskom putničkom saobraćaju, kojima će se kao dozvola za kretanje priznavati karte.

Špediterima i osobama koje obavljaju transport za vreme zabrane kao dozvola će se prihvatati putni nalog, dok će transporteri u tranzitu imati obavezu da zemlju napuste u roku od tri sata.

Odstupanja će važiti i za sve građane kojima za vreme zabrane kretanja zatreba hitna medicinska briga, ali da bi nekud otišli to će morati da najave Ministarstvu unutrašnjih poslova na telefon 192.

Tokom pocijskog časa slobodno će moći da se kreću pripadnici posebnih službi, zdravstveni radnici, pripadnici policije i vojske, a uz posebne dozvole i drugi zaposleni koji rade u to vreme.

Policijski čas je kao mera za sprečavanje širenja koronavirusa u Severnoj Makedoniji prvi put uveden 22. marta prošle godine, a ukinut je 27. maja, uz obrazloženje da je epidemija "pod kontrolom".

Najnovije vesti