Opštinsko veće Bujanovca prihvatilo projekciju budžeta na 1,3 milijardu

Vranje - Opštinsko veće Bujanovca jednoglasno je usvojilo predlog budžeta za 2021. u iznosu od skoro 1,3 milijardu dinara, a ovu odluku do kraja godine treba da potvrdi lokalni parlament.

Kako se navodi u saopštenju tog tela "biće para za sve", a "prioriteti su ulaganja u putnu infrastrukturu".

- Ona će pored poboljšanja uslova života građana uticati i na direktan ili indirektan ekonomski razvoj, poljoprivredu, ekonomski razvoj, stručno obrazovanje, kao i na finansijsku podršku medija, sportskih klubova, te na kulturno-umetnička udruženja, nevladine organizacije i sl - navodi se.

Veće je odobrilo programe rada javnih preduzeća i ustanova.

Odbornici SO Bujanovac usvojili su prošle sedmice rebalans ovogodišnjeg budžeta.

Predsednik opštine Nagip Arifi izjavio je da ga je tadašnja vlast, koja je sada njegov manjinski koalicioni partner, "pravila u predizborne svrhe".

ARIFI: PRIHODI MANJI ZA 50 MILIONA

Budžet opštine Bujanovac na kraju godine manji je za 50 miliona dinara sopstvenih prihoda u odnosu na planirani. Rebalansom je sveden na iznos od 999,7 miliona dinara. Predsednik opštine Nagip Arifi izjavio je da je budžet "naduvan zato što je pravljen za izbornu godinu". Iz planiranih prihoda je izbačeno oko 280 miliona dinara predviđenih za rekonstrukciju Osnovne škole Branko Radičević u Bujanovcu.

– Taj projekat, koji je trebalo da finansira država, nije se realizovao zbog pandemije koronavirusa – rekao je Arifi.

On je naglasio da i pored realnog smanjenja prihoda od 51 milion dinara nijedna škola na teritoriji opštine neće osetiti posledice ovoga.

– Školama nismo smanjili sredstva, naprotiv, povećali smo radi isplate jubilarnih nagrada i u školi Sezai Suroi. Uplatili smo jubilarne nagrade za sve osnovne škole, u ponedeljak će biti prebačena sredstva za srednje škole – kazao je Arifi, a prenose Bujanovačke.

On je dodao da će Bujanovac dobiti dodatnih 28 miliona dinara iz Koordinacionog tela od sredstava namenjenih za opštinu Preševo, koja je iskoristila svega 10 miliona dinara u ovoj godini, dok je procenat realizacije u bujanovačkoj opštini 99 odsto. Ove godine izostala su budžetska davanja za sportske klubove (samo su isplaćena zaostala dugovanja iz 2019) i projekte za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Najnovije vesti