Onkološki onlajn konzilijumi od srede u Vranju

Konsultacije i kontrole od srede će onkološki pacijenti Dnenvne bolnice za hemioterapiju u Vranju obavljati preko interneta, saopšteno je iz Zdravstvenog centra (ZC) Vranje.

- Bez obzira na stanje izazvano izazvano koronavirusom onkološki pacijenti koji se leče u Dnevnoj bolnici redovno primaju terapiju - izjavila je za zvaničan sajt ZC Vranje direktorka Ljiljana Antić.

Ona je dodala da se "preduzimaju i poštuju sve mere kako bi i pacijenti i zdravstveni radnici ostali zaštićeni od zaraze virusom COVID-19.

Takođe, u saopštenju ZC se navodi da se hemioterapija, konzilijumi, terapija bola kao i prijem novih pacijenata "obavljaju regularno i redovno" dok se kontrolni pregledi "kod pacijenata bez tegoba odlažu".

- U sredu će po prvi put biti organizovan "online" konzilijum, gde će putem linka biti ostvaren kontakt sa lekarima u Kliničkom centru Niš.

Lekari iz Vranja će na ovaj način referisati o stanju pacijenata uz mogućnost video kontakta sa pacijentom putem interneta i nakon toga će se konzilijarno doneti odluka o lečenju svakog pacijenta ponaosob - istakao je načelnik Dnevne bolnice za hemioterapiju Kosta Zdravković.

Konzilijumi gde je potreban pregled lekara iz Niša će se i dalje organizovati kao što je to i do sada bio slučaj, dok će tamo gde nije potreban pregled "to ići online putem".

Najnovije vesti