Oni su budućnost fudbala na jugu: Nemanja Kostić i Bogdan Stojković

Vranje - Meč surduličkog superligaša Radnika protiv Crvene Zvezde, odigran proteklog vikenda, biće upamćen po najavljenoj proslavi ovogodišnje titule domaćina utakmice, ali i po tome što je surdulički klub pružio šansu debitantima, veoma mladim igračima - golmanu Nemanji Kostiću (17) i desnom beku Bogdanu Stojkoviću (17) iz Radnikove omladinske škole.

Pružanje šanse mladim snagama, ne samo na prijateljskim mečevima već i na prvenstvenim utakmicama protiv najboljih ekipa u ligi, put je Radnika kojim će se nadalje kretati, poručuje predsednik kluba Stanislav Tončev.

- Davanje šanse igračima iz mlađih selekcija, koji ispunjavaju kriterijume za pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama, daje ogroman elan kako njima, tako i njihovim vršnjacima.

Naš omladinski pogon ima stotinak polaznika, a cilj nam je da taj broj u najmanju ruku dupliramo.

Imamo dobru saradnju sa školama i domovima za smeštaj učenika i samo redovni učenici i disciplinovani đaci mogu biti članovi Radnikove familije.

Sve u svemu uspešno se krećemo putem na kome formiramo kvalitetan igrački kadar, koji se za određeno vreme odupre u prave profesionalce - kaže Tončev.

Dan nakon utakmice emocije nikako ne mogu sakriti članovi najbolje ekipe lige omladinaca istočne Srbije.

U Radniku su još iz škole fudbala, potom prošli selekcije petlića, pionira, kadeta i omladinaca.

Golman Nemanja Kostić i desni bek Bogdan Stojković obećavaju da će opravdati ukazano poverenje i neizmerno zahvaljuju upravi kluba na favorizovanju mladih talenata sa ovog područja.

- Za mene sa nenavršenih sedamnaest godina stajati na golu na „Marakani“ je bilo neopisivo, osećaj je neverovatan, ta atmosfera, zvuk navijača sa tribina.

Veliko hvala ljudima iz uprave Radnika koji su u mi ukazali poverenje.

Od kategorije petlića sam u Radniku i ovo mi još više daje snagu da budem veran klubu, daću sve od sebe da ih ne razočaram – kaže mladi čuvar mreže Radnika.

Desni bek Stojković naglašava da je debitovati protiv tima iz čijih redova je ponikao njegov uzor Nemanja Vidić "kao san".

- Osetiti duh tog stadionu, rame uz rame sa svim ovim imenima, izvanredan je osećaj.

Još uvek sam pod utiskom.

Drago mi je što sam u ovom klubu i beskrajno hvala timu koji mi nije dozvolio da ijednog trenutka osećam nelagodnost što sam po godinama mlađi.

Presrećan sam što sam deo jedne ovakve priče koja ulaže u mlade, daje nesebično za naš razvoj, a mi ćemo, nadam se uzvratiti rezultatima – navodi Stojković.

Radnik je u sezoni za nama najuspešnija ekipa u konkurenciji pionira u svojoj ligi, sa stoprocentnim učinkom u svim odigranim kolima, što ih je odvelo u kvalitetniju ligu takmičenja.

Titulu najboljih u ovoj godini osvojili su i Radnikovi omladinci i za sledeću sezonu obezbedili nastup među najboljima u zemlji.

Najnovije vesti