Okončani Dani edukativnosti, gradonačelniku Zlatnik Mihajla Pupina

U okviru 35. jubilarne manifestacije Dani edukativnosti mladih preduzetnika i inovatora u Domu vojske u Vranju održano je takmičenje učenika u izradi biznis planova.

Otvorajući ga, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da ovo takmičenje predstavlja "mogućnost za razmenu ideja, dolazaka do najboljeg rešenja za njihovu realizaciju i primenu stečenog znanja u praksi".

"Lokalna samouprava uvek će biti tu da podrži ovakve projekte i podstakne mlade ljude da još više rade na sebi, kako bi stečena znanja mogli da primene i u praksi.

Vaše ideje, bez obzira da li će biti nagrađene ili ne, svakako će biti značajne za vas same, ali i za one koji rade sa vama, jer će to biti pokazatelj vašeg razmišljanja i vaše preduzimljivosti", rekao je Milenković.

Predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Hadži Simić, naglašavajaći da su mladi budućnost Srbije, podsetio je da se ova manifestacija organizuje već pet godina, te da se dosad u okviru nje takmičilo 5.865 mladih.

"Za uspeh su potrebni ljubav i znanje.

Zato radite na sebi, jer tako radite za budućnost države", istakao je Simić.

On je u ime Saveza pronalazača Srbije uručio povelju zahvalnosti i Zlatnik Mihajla Pupina gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću.

Povelje zahvalnosti uručene su i zamenici gradonačelnika Zorici Jović i direktorki Kulturno-obrazovnog centra Vranje Jasmini Veljković.

U kulturno umetničkom delu programa nastupile su Velina Stamenković, učenica Muzičke škole Stevan Mokranjac i Emilija Stošić, učenica Medicinske škole.

Takmičenje je organizovano uz podršku Grada Vranja, Vlade Srbije i više ministarstava.

Povelje i nagrade

Na takmičenju su učestvovali učenici osmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola. Nakon završetka svih takmičenja, biće dodeljene prva, druga i treća nagrada najboljim školama. Školama pobednicima u trajno vlasništo biće predat Zlatnik Beli anđeo. Najboljim besedničarima biće uručene Zlatne povelje, a sve škole i mentori ekipa dobiće povelje za učešće.

Najnovije vesti