Okončan projekat I seoske biblioteke žive

Biblioteka Bora Stanković u Vranju uspešno je završila projekat „I seoske biblioteke žive”, saopsteno je iz ove javne ustanove.

Ovaj značajan projekt finansiralo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije sa 500.000 dinara, za koji je ustanova podnela prijavu na konkursu, objavljenom u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti.

- Ogranak u selu Rataju dobija znatno bolje opremljeno odeljenje i novac je najvećim delom uložen u nabavku tehničke opreme i nameštaja koji je nephodan za realizaciju projekta u cilju osavremenjivanja ogranka u selu Rataju i stvaranja savremenijih uslova za korisnike u ovoj seoskoj sredini.

Ovog leta Javna biblioteka Bora Stanković u Vranju sa ogrankom u selu Rataje organizovala je radionice u biblioteci.

Ove godine deca su posećivala radionice i pokazala kokliko su vredna.

Radionice koje su organizovane bile su interaktivnog tipa, polaznici radionica su pokazali zaista izuzetnu zainteresovanost i veliki nivo saradnje, počev od najmlađeg uzrasta, predškolaca, najmlađih učenika do učenika završnih razreda pa i srednjoškolaca.

Polaznici su pozitivno prihvatili predložen način rada i prepoznali su Biblioteku kao mesto na kome uvek može nešto novo da se nauči i da se ispolje različiti vidovi kreativnosti.

Kroz razgovor i igru na zabavan način , radioničari su pokazali svoju kreativnost tokom trajanja radionica.

Kroz kreativne radionice polaznici su imali mogućnost da u toku razgovora otkriju svoje sklonosti prema čitanju.

Atmosfera na radionicama je bila puna pozitivne energije.

Biblioteka je tokom radionica bila mesto okupljanja i saradnje mladih i kreativnih ljudi koji su budući nosioci ove zajednice.

Tokom trajana radionica ispoštovane su sve mere zaštite u skladu sa zakonom, te samim tim nije bili nijednog zaraženog radioniičara.

Biblioteka ovim projektom želi da, sa jedne strane, proširi spektar svojih bibliotečkih usluga ali i da se odupre opštem trendu marginalizacije seoskih sredina.

Nama je od izuzetnog značaja i neizmerno smo zahvalni Minisatarstvu kulture i informisanja što su i ovoga puta imali razumevanja i prepoznali važnost našeg projekta kao i njegov značaj kako za Biblioteku tako i za seosku sredinu- navode iz Biblioteke.

Najnovije vesti