Okončan 11. P(h)antomfest: Specijalno priznanje za duo Bodeker - Neander

Jedanaesti Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest okončan je izvanrednim nastupom nemačkog dua Bodeker-Neander u prepunoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Vranjanci su ovacijama pozdravili izvođenje fenomenalne predstave Déjà-vu?, i na taj način pokazali da prepoznaju svetsku klasu pantomimičara.

"Velika je čast bila ugostiti ovakve umetnike", poručuju organizatori.

Prvog festivalskog dana, članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih u Vranju, nakon projekcije dokumentarnog filma o Trajčetu Gjorgievu, a pre izvođenja predstave Omaž, spustili su se ispred scene i poklonili svom učitelju i mentoru dubokim naklonom u znak poštovanja i zahvalnosti za sve što je uradio za njih.

Publika je njihov nastup nagradila velikim aplauzom.

Predsednik Svetske organizacije pantomimičara Marko Stojanović bio je gost festivala i nakon predstave nemačkim pantimimičarima Neanderu i Bodekeru uručio je Specijalnu nagradu za doprinos umetnosti pantomime Zlatne ruke.

Nagrada se dodeljuje od 2015. godine najboljim pantomimičarima iz celog sveta.

On je Međuopštinskoj organizaciji gluvih i nagluvih Vranje, u ime Svetske organizacije pantomimičara, dodelio zahvalnicu za promociju i razvoj pantomime kroz organizaciju P(h)antomfesta, poželevši im pritom da festival "još mnogo godina prenosi poruku pantomime".

Najnovije vesti