Oko hiljadu osoba u Vranju okončalo samoizolaciju

Vranje, koje je do pre petnaestak dana bilo na dvanaestom mestu u Srbiji sa oko 1.200 osoba u samoizolaciji, palo je od tada na 23. mesto sa znatno manjom brojkom - svega 231 samoizolovanom osobom zbog sumnje na potencijalnu zaražnost koronavirusom ili zbog blažih simptoma ove bolesti.

Na dan 20. april (ponedeljak) na drugom mestu u Pčinjskom okrugu je Surdulica sa 100, slede Bujanovac sa 72, Preševo sa 56 (do pre petnaestak dana imalo oko 1.600 osoba u izolaciji) i Vladičin Han sa 33.

Na samom začelju u Srbiji i okrugu su Bosilegrad sa 18 i Trgoviše sa 7 osoba u samoizolaciji.

U Srbiji prednjači Beograd sa 3.364 samozolovanih, sledi Niš sa 1.147 i Leskovac sa 1.137.

Podsećanja radi, svim građanima Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, u subotu 28. marta produžena je obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što nadležni organi redovno proveravaju.

Poštovanje samoizolacije je, kako su isticali stručnjaci, od ključne važnosti da se uspori širenje virusa, da pritisak na zdravstvene ustanove u Srbiji bude što manji, kako bi bila moguća kontrola daljeg širenja oboljenja u našoj zemlji.

Najnovije vesti