Oko 2.900 evra prikupljeno za Marka na humanitarnoj aukciji slika

Skoro 2.900 evra prikupljeno je na humanitarnoj aukciji slika za pomoć Marku Stankoviću iz vranjskog Golemog Sela, koju je lokalno Udruženje Borino i evropsko Vranje (BEV) organizovalo u Restoranu A2 u Vranju.

Efekti aukcije, kako su i sami nakon završetka aukcije konstatovali organizatori, veći su od očekivanog, pa su tako Marko Stanković i njegova porodica, za neophodne terapije, dobili više nego dragocenu pomoć humanih ljudi.

Na aukciji je prodato svih dvadeset ponuđenih slika, pretežno vranjskih likovnih umetnika među kojima se su pozivu odazvali Zoran Petrušijević Zop, Jovica Dejanović, Svetislav Slavković Kajzer, Dragan Stojanović Šutil, Ljiljana Strize Trajković, Dejan Trajkovića Deks, Nataša Dimitrijević Dejanović, Jasmina Stojanović, Svetozar Tasić, Dragan Đordević, Tamara Osmajlić, Dragan Dejanović, Nikola Stojanović Ston.

Svi slikari besplatno su ustupili svoja dela za aukciju koju je vodila Radmila Kostić, kustoskinja Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

Najveći pojedinačni iznos za jednu sliku postignut na aukciji je 500 evra.

Svi oni koji su to želeli mogli su tokom ove donatorske večeri da daju i novčani prilog za pomoć Marku Stankoviću.

Iz udruženja BEV su najavili da će nastaviti da se bave ne samo humanitarnim već i ekološkim i drugim akcijama za dobrobit Vranja i njegovih građana.

Igor Stojanović, član udruženja, rekao je posle aukcije da se BEV zahvaljuje svima, a posebno slikarima koji nisu tražili ništa zauzvrat.

"Nadam se da će ovo makar malo olakšati život Marku Stankoviću", rekao je Stojanović

Najnovije vesti