Oko 235.000 evra zaplenjeno na graničnim prelazima FOTO

Oko 235.000 evra zaplenjeno je za dva dana u kontrolama na graničnim prelazima na području juga Srbije, saopšteno je iz Uprave carina.

Carinici su, najpre, na prelazu Gradina tokom kontrole jednog autobusa, koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar - Istanbul, kod sedmoro putnika otkrili više od 170.000 evra i 130.000 danskih kruna preko dozvoljenog limita.

- Kada je autobus novopazarskih registarskih oznaka, koji je putovao ka Turskoj, stigao na red za kontrolu, sva tri vozača i 36 putnika su u razgovoru sa carinicima i policajcima rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Međutim, detaljnim pregledom je otkriveno da sedmoro putnika iz tog autobusa sa sobom nosi više desetina hiljada evra više od dozvoljenog limita (10.000 evra).

Reč je o četiri muškarca i tri žene, srpskim državljanima - navode iz Carine.

Neprijavljeni novac, dodaje se, putnici su skrivali na raznim mestima.

- U pojasu ispod odeće, u torbi sa hranom, u rancu, dok su dvojica putnika pokušala da ga prenesu u džepovima pantalona - objašnjavaju iz Uprave carina.

Takođe, na administrativnom punktu Merdare, u automobilu koji je iz pravca Kuršumlije išao ka AP KiM, otkriveno je 58.900 švajcarskih franaka i 3.500 evra.

- Devize su pronađene u "mercedesu" švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao francuski državljanin poreklom sa KiM.

On je pomenutu svotu novca stavio u džepove pantalona koje je nosio na sebi.

Nakon što je putniku vraćena protivrednost od 10.000 evra, zadržano je ukupno 48.000 švajcarskih franaka i 3.500 evra - saopštavaju iz Uprave carina.

Najnovije vesti