OJT: Vozač kamiona pod sumnjom na teško delo protiv bezbednosti saobraćaja

Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju saopštilo je da u radnjama vozača kamiona, nakon udesa u selu Ranutovac od utorka u kome je stradao vozač autobusa Kavim Jedinstva, postoje osnovi sumnje na "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

Za ovo kivično delo, u kvalifikovanom obliku (nastupila smrt jednog ili više lica) predviđenom stavom 4 člana 297 Krivičnog zakonika, zapećena je zatvorska kazna od 1 do 8 godina.

- Dana 26. maja godine došlo je do saobraćajne nesreće u selu Ranutovac, u kojoj su učestvovali autobus, vlasništvo preduzeća „Kavim - Jedinstvo“, koji se kretao iz mera Vranja prema Vladičinom Hanu, i teretno motorno vozilo, koje se kretalo u obrnutom smeru.

Do nezgode je došlo tako što je vozač teretnog motornog vozila, iz sada neutvrđenih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku, namenjenu za vozila iz suprotnog smera, nakon čega je došlo do direktnog čeonog sudara.

Vozač autobusa je kolima HMP prevežen na odeljenje PTO ZC Vranje, gde je kasnije preminuo.

Vozač teretnog motornog vozila je takođe prevežen na odeljenje PTO sa teškim telesnim povredama - navodi se u saopštenju OJT Vranje.

Mladić (24), iz Prekodolca kod Vladičinog Hana, koji je upravljao kamionom, nakon zbrinjavanja u vranjskoj bolnici prebačen je na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu.

Zdravstveno stanje mu je stabilno i nije životno ugrožen.

Najnovije vesti