OFK Alakince na pragu liderske pozicije u Zoni Jug

Vranje - Pobedom za vikend nad ekipom Budućnosti iz Orašja (2:1), OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice primaklo se nakon odigranog 21. kola na samo četiri boda zaostatka iza prvoplasirane Sloge iz Leskovca, sa realnim šansama da Alakinčani na kraju sezone bude prvci fudbalske Zone Jug.

Sloga, osim što ima utakmicu više i pauziraće u narednom kolu (zbog neparnog broja klubova u ovoj ligi) već 18. aprila dolazi u Alakince gde će domaćini imati priliku da je prestignu i sedam kola pre kraja prvenstva zauzmu prvu poziciju na tabeli Zone Jug.

Od preostala dva tima iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja vrednu pobedu zabeležila je FK Vranjska Banja koja je kao domaćin savladala Jedinstvo iz Grdelice sa 1:0.

Nebeski anđeli, tim Vojske Srbije iz Vranja, izgubili su na gostovanju od Jedinstva u Gornjem Stopanju sa 3:1.

Utakmica je rešena u prvom delu igre kada je domaćin postigao sva tri gola.

Visok poraz "anđela" donekle je počasnim golom ublažio Petar Petrović u poslednjim trenucima utakmice.

Prvoplasirana Sloga posle 21. kola ima 47, OFK Alakince 43 boda, Nebeski anđeli su osmi sa 28, a Vranjska Banja deveta sa 27 osvojenih bodova.

Derbi Pčinjskog okruga u narednom kolu Zone Jug odigraće Nebeski anđeli i Vranjska Banja, dok će Alakinčani odigrati tešku utakmicu u Žitorađi protiv istoimenog domaćeg kluba koji je trenutno deseti na tabeli.

Samo prvoplasirani tim iz ove lige na kraju sezone ulazi u Srpsku ligu Istok.

PROPOZICIJE ZA ISPADANJE I POPUNU LIGE

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti