Oduzimanje automobila i u Vranju

Pripadnici saobraćajne policije oduzeli su 11 vozila od učinilaca težih prekršaja za svega nedelju dana koliko se primenjuje ova mera, među kojima jedno vozilo u Vranju, saopšteno je iz MUP-a.

Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd, a osim Vranja i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

"U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bili su prekršaji upravljanja vozilom bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Skrećemo pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu", navode iz MUP-a.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Dve saobraćajke za dan: Dve osobe teško povređene

U dve saobraćajne nezgode na području Poliicjske uprave u Vranju, u protekla 24 sata dve osobe zadobile su teške povrede. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržana je jedna osoba, a još jedna osoba zadržana je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, navode iz policije u Vranju.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...