Održana Pažljivkova smotra u vrtićima i školama u Vranju

Tradicionalna akcija Pažljivkova smotra održana je četvrtak u vrtićima i osnovnim školama na području Grada Vranja.

Deca predškolskog uzrasta, kao i učenici prvog i drugog razreda, takmičila su se u poznavanju propisa i saobraćajnih pravila.

Pomoćnik gradonačelnika i predsednik lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Marjan Stanković rekao je da je cilj akcije, koja se organizuje treću godinu zaredom, edukacija dece kako bi se smanjio broj nemilih dogadjaja u kojima stradaju nažalost i deca.

"Akcija je osmišljena kako bi se najmlađa populacija učesnika upoznala sa osnovnim pravilima u saobraćaju, u ovom konkretnom slučaju preko prilagođenih testova za svaki uzrast", rekao je Stanković.

Član Saveta, Ivica Ristić kazao je da se testiranje sprovodi u 60 lokalnih samouprava, među kojima je i Vranje, uz učešće od 60.000 predškolaca i učenika prvog i drugog razreda.

"U Vranju na takmičenju učestvuje više od 2.000 dece.

Osnovni cilj je da se smanji broj stradale dece u saobraćaju", rekao je Ristić.

O važnosti takmičenja i edukaciji učenika o osnovnim pravilima u saobraćaju govorila je i direktorka OŠ Vuk Karadžić Marina Stojanović.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...