Održan Otvoreni dan vranjske policije povodom slave MUP-a FOTO/VIDEO

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva i Dana policije u nedelju 20. juna pripadnici Policijske uprave u Vranju imali su susret sa građanstvom na šetalištu u centru Vranja.

Građanima, a posebno zainteresovanoj deci policijski službenici javno su promovisali svoj rad, policijsku opremu i sredstva koji se koriste u MUP-u Srbije.

Branislava Filipović, oficir za prevenciju i rad policije u zajednici u Policijskoj upravi Vranje, izjavila je za Vranje News da su na Otvorenom danu bili prisutni policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajni policijski službenici, policajci koji se bave obezbeđenjem državne granice i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona Vranje.

- Izložili smo deo opreme za svakodnevan rad.

Građane, odnosno decu najviše zanimaju službene palice, lisice i druga lična oprema policajaca.

Probali su pancire, šlemove i sl.

Od vozila najinteresantnija im je službena "marica", kao i sirene u policijskim vozilima", rekla je Filipovićeva.

Tročasovna akcija održana je u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog u Vranju, u gornjem delu pešačke zone u blizini Filijale Poreske uprave.

Policijska oprema, vozila i druga sredstva najviše su privukla pažnju najmlađih koji su mogli da vide i policijske dronove u akciji, motore, ličnu policijsku i opremu za nadgledanje i praćenje, razna specijalizovana vozila i slično.

Najnovije vesti