Održan drugi protest Vranje protiv nasilja: Insistiranje na odbrani Ustava FOTO/VIDEO

Vi koji ste se ovde okupili ste svetla tačka ovog grada i želim da svi zajedno kažemo ne nasilju, ne ovakvom sistemu i ovakvoj vlasti, rekao je govoreći na drugom protestu Vranje protiv nasilja Radomir Arsić, student Pravnog fakulteta u Nišu.

"Ovo nasilje traje od 2012. godine kada je SNS došao na vlast.

Njihov vođa i predsednik Srbije, navodno najbolji student prava u istoriji Srbije, konstantno krši naš Ustav", rekao je u svom obraćanju Arsić, više puta prekidan povicima izdaja i ostavke.

Daniela Mihajlović, profesorka matematike i ekološka aktivistikinja iz Surdulice, skrenula je pažnju na primere sa juga Srbije, gde vlastodršci građanima ostavljaju "samo devastirano zemljište i reke", čije zagađenje dopire i van granica njihovih komuna.

"Svi smo ugroženi.

Moramo stvari menjati iz korena i zato sam ovde večeras sa vama u Vranju", rekla je Mihajlović.

Drugi skup građana Srbija protiv nasilja, prema proceni samih učesnika, okupio je nešto manji broj učesnika nego inicijalni protest održan prošle sedmice.

Nakon obraćanja govornika, krenulo se u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama - Beogradskom, Partizanskom i glavnom ulicom nazad do polazne tačke.

Nešto posle 20 časova, nakon protestne šetnje ulicama Vranja, završen je drugi protestni skup u kome je učestvovalo oko 150-200 građana.

Incidenata nije bilo.

Učesnici su povremeno uzvikivali Vučiću odlazi i izdaja.

Viđeni su transparenti Naša deca odoše i dok mene brine da li će se vratiti, ti gledaš rijaliti, kao i Mirno spavaj nacijo pod okupacijom i Uključi mozak, isključi rijaliti.

Skup su nadgledali i snimali policajci u civilu i pripadnici BIA.

Saobraćaj su sve vreme, duž trase kretanja demonstranata, regulisali uniformisani saobraćajci.

Na kraju skupa, rečeno je da će naredni protest u Vranju biti organizovan u petak i da će biti novih govornika.

Najnovije vesti