Održan drugi Memorijal Aca Autobus na Vlasini, trijumf kulskog Hajduka FOTO

Drugi Memorijal Aleksandar Aranđelović - Aca Autobus, održan je proteklog vikenda na Vlasinskom jezeru, u organizaciji FK Radnički 2021 Vranje.

U konkurenciji četiri tima, trijumfovao je Hajduk iz Kule, koji je u finalu bio bolji od ekipe Bujkovci Skoplje sa 3:2.

Učestovali su još i Radnički Vranje i Mladost iz Bosilegrada.

Prethodno, u prvom polufinalu Radnički i Bujkovci odigrali su 1:1 (posle penala 5:6 za Skopljance).

Radnički je vodio do finiša, imao penal za prolazak u finale, ali su ipak u finalu završili gosti iz Makedonije.

Kulski Hajduk je u drugom polufinalu pobedio Mladost sa 2:0.

U finalnoj utakmici su gosti iz Makedonije imali dva gola prednosti, ali su ipak poraženi sa 3:2.

"Na Vlasinskom jezeru je viđen sjajan fudbal, ekipe su imale priliku da igraju utakmice pred početak sezone u svojim ligama, a i nije izostalo druženje sportskih prijatelja.

Nadamo se da ćemo ovim turnirom otrgunuti od zaborava legendu našeg fudbala i da će turnir postati tradicionalan", rekao je za Vranje News Dejan Osmanović, trener i fudbaler Radničkog 2021.

Aca Autobus

Aca Aranđelović jedan je od najboljih fudbalera u istoriji koji je potekao sa juga Srbije. Rođen je 1920. godine u Crnoj Travi, odrastao u Beogradu, u imućnoj porodici. Bio je jedan od najpoznatijih fudbalera u godinama pre Drugog svetskog rata, takođe poznati lik u visokim beogradskim krugovima i veliki zavodnik. Posle rata je igrao u novoformiranoj Crvenoj Zvezdi i bio najbolji igrač u prvom večitom derbiju. Emigrirao je ubrzo na Zapad, gde je igrao za AC Milan, Novaru, Romu, Rasing Pariz i Atletiko Madrid. Bio je jedan od najboljih igrača u Evropi u to vreme. Međutim, komunistička vlast SFRJ zabranjivala je bilo kakvo pominjanje igrača koji su emigrirali, tako da se o njemu veoma malo zna. Posle fudbalske karijere vodio je uzbudljiv život u Francuskoj, Kanadi i Australiji, da bi se vratio u Jugoslaviju, gde je živeo do smrti 1999. godine. Aca Aranđelović je na 1.565 utakmica (računajući prijateljske i revijalne) postigao oko 1.500 golova.

Najnovije vesti