Odobreni projekti za nerazvijene iz Tončevljevog kabineta: Gradimo bolje uslove za život

Vranje - Kabinet ministra Novice Tončeva, zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, doneo je Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije za 2022. godinu i finansijski ih podržao sa blizu 320 miliona dinara, saopšteno je u petak.

Odlukom su obuhvaćene jedinice lokalne samouprave koje prema stepenu razvijenosti spadaju u četvrtu grupu, čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka.

Odobrena su sredstva za 42 lokalne samouprave.

"Ponosan sam kada vidim konkretne i merljive rezultate rada Kabineta na čijem sam čelu, odličnu i konstruktivnu komunikaciju sa predsednicima opština i posvećen pristup problemima sa kojima se susrećemo.

Moj tim i ja doneli smo Odluku o odobravanju sredstava za Program podrške unapređenju razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2022.

Za unapređenje infrastrukturnih kapaciteta u ovim opštinama podnete su ukupno 44 prijave projekata, a nakon pregleda dokumentacije odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 319,9 miliona za 42 jedinice lokalne samouprave.

Zadovoljan sam što korak po korak, ali sigurno, gradimo i stvaramo bolje uslove za život, što su opštine motivisane da zajedno menjamo stvari na bolje, a tada je uspeh zagarantovan", izjavio je Tončev.

Detaljnije informacije nalaze se na sajtu ministrovog kabineta.

Opštine iz IV grupe razvijenosti

U ovoj grupi opština su: Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Blace, Bojnik, Bosilegrad, Brus, Bujanovac, Varvarin, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Golubac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabari, Žagubica, Žitorađa, Knjaževac, Krupanj, Kuršumlija, Kučevo, Lebane, Ljig, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđa, Merošina, Mionica, Nova Varoš, Opovo, Petrovac na Mlavi, Preševo, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raška, Rekovac, Svrljig, Sjenica, Surdulica, Trgovište, Tutin, Crna Trava.

Najnovije vesti