Odbornici nisu prihvatili Izveštaj o radu Gradske biblioteke

Nakon što je na početku sednice Skupštine grada Vranja u sredu potvrđen odbornički mandat Srđanu Dekiću, diplomirnom pravniku koji je na mesto odbornika došao umesto Nenada Veličkovića, postavljenog naknadno (predlog SPS) na funkciju pomoćnika gradonačelnika, odbornici su usvojili Odluku o obezbeđivanju parking mesta za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Odbornici nisu prihvatili Izveštaj o radu Javne biblioteke Bora Stanković.

Zatim i Odluku o izmenama Odluke o utrvđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta i zakupnine u javnoj svojini, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o usklađivanju poslovanja JP Novi Dom Vranje sa zakonom o javnim preduzećima.

Prihvaćen je poseban Program namirenja poverilaca u likvidacionom postupku za JP Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja u likvidaciji, kao i Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada Vranja za 2018. godinu.

U nastavku sednice, usvojen je Akcioni plan za poboljšanje položaja Roma i Romkinja Grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja za period 2018-2021.

Doneto je Rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje postupka otuđenja ili davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini.

Prihvaćen je i Predlog Lokalnog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Vranja za vode II reda u 2018. godini, Odluka Nadzornog odbora JKP Parking servis za izmenu i dopunu cenovnika komunalnih usluga i Program razvoja turizma grada Vranja za period od 2018. do 2022. godine.

Donete su Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za naselja Gornji Asambair 1 i privredno radne zone Bunuševac 4 u Vranju, kao i Odluka o ostvarivanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Vranju.

Na sednici su usvojene Odluke o razrešenju i imenovanju pojedinih članova gradskih tela, Nadzornih odbora javnih ustanova i školskih odbora na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti