Od utorka počinju Borini književni dani u Vranju, gosti popularni pisci

Borini književni dani u Vranju biće otvoreni u utorak 21. marta od 19 časova u kamernoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Kako je najavljeno iz vranjske Biblioteke Bora Stanković, organozatora manifestacije, ovu književnu manifestaciju otvoriće gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Kada je reč o ovogodšnjem programu, gosti Borinih književnih dana biće pisci Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj i Milan Ružić.

Na otvaranju Borinih književnih dana, u utorak 21. marta od 19 sati, biće priređen program pod nazivom Uticaj Bore Stankovića na stvaralaštvo Ive Andrića.

Na ovu temu govoriće književnik, prevodilac i publicista Muharem Bazdulj.

Drugog dana manifestacije, 22. marta od 19 sati, planirana je promocija novog romana Vladimira Kecmanovića Kad đavoli polete.

Osim autora, o romanu će govoriti teoretičar književnosti i književni kritičar dr Igor Perišić.

Zvezda nad prazninom naziv je tek objavljenog romana niškog pisca Dejana Stojiljkovića, koji će biti predstavljen 23. marta u 19 sati, takođe u sali pozorišta.

Pored autora, gosti večeri su i Miodrag Mića Miljković, pisac scenarista i režiser, kao i dr Igor Perišić.

Poslednjeg dana manifestacije, u petak 24. marta u 19 časova gost je pisac Milan Ružić, sa svojom knjigom Pun kofer priča.

O samoj knjizi, kao i o njegovom stvaralaštvu kazivaće književni kritičar Želidrag Nikčević i profesor književnosti i publicista dr Vladimir Dimitrijević.

Uz glavni manifestacija će imati i prateći program, koji je planiran za 22. i 23. mart.

Tada će se u Osnovnoj školi Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji od 12 sati predstaviti stvaraoci iz Vranja - Žikica Dimitrijević i Mile Kostić Dubnica.

Glavni program Borinih književnih dana održaće se u maloj sali Pozorišta Bora Stanković.

Organizator manifestacije je Javna biblioteka, a pokrovitelj Grad Vranje.

Najnovije vesti