Od ponedeljka obeležavanje Dana i Nedelje Crvenog krsta i u Vranju

Crveni krst u Vranju brojnim aktivnostima obeležiće ovogodišnju Nedelju Crvenog krsta, koja će početi od ponedeljka 8. maja, saopšteno je iz ove organizacije.

Između ostalog biće održana sednica Skupštine Crvenog krsta u Vranju.

Povodom 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, prirediće svečano uručenje znakova priznanja za zaslužne pojedince i kolektive, organizovati prijem za penzionere i volontere.

Vranjski Crveni krst učestvovaće na Dečjem festivalu, organizovati takmičenje iz prve pomoći i obilazak seoskih domaćinstava, u okviru programa Nedelje Crvenog krsta.

Realizovaće se i brojne edukativne radionice u osnovnim i srednjim školama, kao i tradicionalna akcija Paket za novorođenu bebu.

Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i Nedelja Crvenog krsta, koja će se ove godine održati od 8. do 15. maja. u skladu sa opredeljenjem Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, Crveni krst Srbije i Vranja obeležiće sloganom Sve što činimo, činimo od srca.

Kampanja obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta ima za cilj da poveže ljude kroz jednostavna dela humanosti, pozove i podseti naše sugrađane da mogu svojim gestom, delom i dobrom voljom učiniti svet humanijim i boljim mestom za život.

"Ove godine želimo da se fokusiramo na ljude u našim zajednicama, volontere i zaposlene Crvenog krsta, koji skoro uvek prvi istupe i podrže one kojima je potrebna pomoć.

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta realizuju aktivnosti poštujući principe organizacije koji postaju njihova lična ubeđenja.

Na taj način sve što činimo, činimo od srca.

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je prilika da se promoviše interakcija između radnika Crvenog krsta i sredina u kojima deluju, kako reaguju na krize, pomažu u inicijativi zajednice ili posećuju i pomažu svoje komšije – bilo da obavljaju svoje dužnosti kao volonteri ili profesionalci", poručili su iz Crvenog krsta Srbije.

Najnovije vesti