Od ponedeljka javni uvid u Nacrt prostornog plana Srbije

Vranje - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je Javni uvid u Nacrt prostornog plana Republike Srbije od 2021. do 2035. godine i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja Prostornog plana Republike Srbije od 2021. do 2035. godine na životnu sredinu, a obavezu da izloži ovaj plan imaće i lokalna samouprava Vranja.

Javni uvid u Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni biće omogućen od 5. aprila do 5. maja u trajanju 30 dana.

Nacrt prostornog plana sa kompletom referalnih karata i Izveštaj o proceni uticaja biće izloženi u analognom formatu u prostorijama jedinica lokalne samouprave, na internet stranici Ministarstva i zvaničnim prezentacijama gradova i opština.

- Fizička i pravna lica primedbe na Nacrt prostornog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja mogu dostaviti u pisanoj formi, tokom trajanja uvida, jedinicama lokalne samouprave i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sektoru za prostorno planiranje i urbanizam, Nemanjina 22 – 26,11000 Beograd ili na mejl: pprsgsi.gov.rs.

Mesto, vreme, način i postupak održavanja javne sednice Komisije za javni uvid biće naknadno utvrđeni, u skladu sa epidemiološkom situacijom - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti