Od petka policijski čas u Beogradu!

Vranje/Beograd - Od petka do ponedeljka biće uveden policijski čas u Beogradu, izjavio je u utorak predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju naciji.

- Danas je od početka epidemije najteži dan, imamo 13 preminulih.

U ovom trenutku imamo više od 120 ljudi na respirtorima.

U Beogradu je situacija alarmantna - rekao je Vučić.

Od sutra su zabranjena okupljanja više od 5 ljudi, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima, a od petka policijski sat, zaključno sa ponedeljkom.

Vučić je kazao da će tokom policjskog časa od petka do ponedeljka u određeno vreme biti obezbeđeno vreme za šetanje kućnih ljubimaca, izlazak penzionera u šetnju, kao i majki sa decom.

Više informacija biće nakon sastanka kriznog štaba, dodao je predsednik Vučić.

- Imamo 4.000 hospitalizvanih - rekao je.

Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije saopštila je da će Vučić govoriti o razgovorima o formiranju nove Vlade Republike Srbije, nastavku dijaloga između Beograda i Prištine i planova za suzbijanje epidemije COVID-19.

Konferenciji za novinare prisustvuju ministar finansija Siniša Mali i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

2 MILIONA VAKCINA ZA SEZONSKI GRIP

Vučić je najavio obaveznu vakcinaciju protiv gripa dva miliona najugroženijih "kako se ne bi sudarili grip i koronavirus".

- Moraćemo da izbegnemo sudar gripa i koronavirusa. Vakcinisaćemo protiv gripa dva miliona najugroženijih ljudi-najavio je.

On je naveo kategorije građana koji će morati da budu vakcinisani.

- Biće vaksicinsani svi medicisnki radnici, vojska, šalterski službenici, deca od tri do 12 godina i svi hronični bolesnici -izjavio je.

Najnovije vesti