Od britanskog državljanina zaplenjeno 35 boksova cigareta

Vranje - Sedam hiljada cigareta zaplenjeno je u sredu na graničnom prelazu Preševo, čime je sprečen pokušaj jednog bračnog para da u šupljinama porodičnog automobila prokrijumčare veću količinu cigareta, saopšteno je iz Uprave carina.

- Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu na prelazu Preševo pristigao automobil britanskih registarskih oznaka kojim se, sa odmora ka Britaniji gde žive i rade, vraćala četvoročlana porodica.

Automobilom je upravljao muškarac (53), britanski državljanin albanske nacionalnosti, dok su u vozilu bili i članovi njegove porodice - supruga i dvoje dece.

Na uobičajno pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, vozač i njegova supruga su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su otkrili da se u šupljinama prtljažnika, kao i u rukohvatu između zadnjih sedišta, nalazi mnoštvo vešto skrivenih paklica cigareta "West Silver" i "Winston".

Nakon što su sve paklice izvađene iz šupljina, utvrđeno je da je reč o čak 35 boksova cigareta za koje je vozač naveo da su kupljene u Severnoj Makedoniji za lične potrebe - navodi se u saopštenju Carine.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je "unos akciznih proizvoda kako u našu, tako i u druge zemlje ograničen", te da se navedeni "propisi razlikuju od zemlje do zemlje", zbog čega putnici "treba da provere navedena ograničenja pre nego što krenu na put".

Najnovije vesti