Obradović: Zakon o ispitivanju porekla imovine primenićemo prvo na sebi

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je u Vranju da je jedna od prioritetnih tema, iza koje su stale sve članice novoformiranog opozicionog Saveza za Srbiju, donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine „svih nosilaca javnih funkcija u Srbiji od 1990. godine do danas“.

- A, lično insistiramo da prvi koji treba da budu predmet ispitivanja porekla imovine jesu Lideri Saveza za Srbiju, počevši od mene, preko Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i ostalih, jer će to biti slika i dokaz da se u ovoj državi nešto menja i da se neki red i poredak vraćaju u Srbiju – naglasio je Obradović.

On je na tribini Saveza za Srbiju u Vranju, odgovarajući na pitanja građana, još rekao da je nedopustivo što naša država "jedina od bivših jugoslovenskih republika koja nije regulisala status ratnih vojnih veterana".

- U više navrata je bilo raznih predloga, otvaranja skupštinske rasprave, ali nikada na dnevni red skupštine nije došao zakon o boračkim pitanjima.

Među svih deset članica Saveza za Srbiju postoji apsolutna saglasnost da to pitanje treba rešiti, ono se nalazi i u jednoj od trideset proklamovanih tačaka i ciljeva i to je sigurno jedna od tema kojom ćemo se baviti kada dođemo na vlast – rekao je Obradović.

On je izneo stav da nijedna od ugroženih kategorija kod aktuelne vlasti u Srbiji u proteklom periodu nije uspela da se izbori za rešenje nekog od svojih problema.

- Nisu to samo borci i veterani.

Radnici u propalim preduzećima kojima se duguje, prevareni klijenti banaka, penzioneri, prosvetni i zdravstveni radnici, svi su ostali izolovani i samostalni u toj borbi.

Jedino rešenje je rešenje koje nudi Savez za Srbiju.

Da ujedinimo snage, smenimo ovu vlast, kako bi se u budućnosti ti problemi mogli rešavati – rekao je Obradović.

Najnovije vesti