Objedinjavanje propisa o borcima i invalidima u jedan zakon

Nacrt zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica praktično je novi tekst koji sublimira sve dosadašnje propise, nekoliko zakona i podzakonskih akata, od zaključaka Vlade do zakona koji obrađuju posebne kategorije u ovoj oblasti - izjavio je u Vranju Nenad Nerić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U sali Skupštine grada Vranja održana je javna rasprava o Nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica u organizaciji Sektora za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko-invalidsku zaštitu resornog ministarstva.

Nerić je naglasio da je Vranje "prvi grad u kojem se organizuje ovakva javna rasprava", a da je do 3. juna planirano održavanje još trinaest rasprava u gradovima Srbije.

- Želimo da objedinjavanjem svih tih propisa dođemo do jednog zakona, koji će važiti za sve borce na teritoriji Republike Srbije.

Danas smo došli da čujemo sve vaše predloge i sugestije u cilju postizanja dobrih rešenja.

Sve kvalitetne predloge uputićemo Narodnoj skupštini i nadležnim službama na razmatranje i usvajanje - rekao je Nerić.

U ime ministarstva pored Nerića raspravi je prisustvovao i državni sekretar Zoran Antić, Saša Dujić, poslovni savetnik ministra Zorana Đorđevića, načelnik za upravne i nadzorne poslove Ljubiša Veličković, Ljiljana Vasiljević iz Sektora za penzijsko-invalidsko i boračko-invalidsko osiguranje, gradski većnici Vranja, predstavnici udruženja boraca, vojnih invalida i drugi.

Najnovije vesti