Obelodanjen program obeležavanja Dana grada Vranja

Program obeležavanja 31. januara, Dana grada Vranja, obelodanjen je u sredu, nakon sastanku Organizacionog odbora manifestacije.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počeće u sredu 25. januara u 9 časova, svečanom sednicom Skupštine grada.

Istog dana od 16.30, u Sportskoj hali u Vranju, biće održan turnir u malom fudbalu.

Narednog dana, u četvrtak, 26. januara, nastaviće se sportski turniri u džudou i karateu od 10 i 11 sati u Sportskoj hali u Vranju.

Povodom oslobođenja Vranjske Banje od Turaka 1878. godine, istog dana sa početkom u 11 sati, u sali Skupštine opštine Vranjska Banja biće održana svečana sednica skupštine te gradske opštine.

Za petak 27. januar planirani su turniri u košarci i šahu.

Obeležavanje Dana Grada nastaviće se u subotu 28. januara, turnirima u odbojci i stonom tenisu.

Istog dana, u maloj sali Pozorišta Bora Stanković od 19 sati, biće proglašeni najbolji radovi i dodeljene diplome i nagrade po literarnom konkursu "Lepota slobode daleko se vidi, zbog nje se pretka potomak ne stid".

Program Dana grada nastaviće se u nedelju 29. januara, tradicionalnim maršem do Osatice "Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine.

Narednog dana, u ponedeljak 30. januara od 9 sati, u Gradskoj kući biće priređen prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske.

Nakon toga, u Galeriji Pozorišta Bora Stanković od 12 sati predviđeno je otvaranje izložbe "Evo mene, eto vas" Istorijskog arhiva Šumadija iz Kragujevca.

U nastavku programa, u maloj sali Pozorišta Bora Stanković od 12.30 sati biće održano predavanje prof. dr Saše Stanojevića o temi "Vranje i južni srpski krajevi između sanstefanskog i berlinskog mirovnog sporazuma 1878. godine".

U velikoj sali Galerije Narodnog muzeja Vranje, od 19 sati biće otvorena izložba slika "Trideset godina legata Zorana Stošića Vranjskog".

Od 20 sati u restoranu A2 biće održana svečanost na kojoj će biti dodeljene nagrade najboljima u vranjskom sportu u prethodnoj godini.

Poslednjeg dana manifestacije, u 11 sati, planirano je polaganje venaca i cveća na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka Čika Mita.

Obeležavanje Dana grada završiće se Svečanom akademijom i dodelom priznanja 31. januar u Pozorištu Bora Stanković sa početkom u 14 sati.

Najnovije vesti