Obeležena dvadesetogodišnjica pogibije pripadnika vojske u Reljanu

Danas smo svi ovde zajedno da pokažemo da naša srca kucaju za njihova, da naše oči gledaju za njihove, da su dvadeset godina još jasnije u našem pamćenju, da uspomene na njih ne blede, da su njihovi likovi uvek tu oko nas i da su njihova dela besmrtna, rekao je brigadni general Slobodan Stopa, komandant 4. brigade Kopnene vojske, na svečanosti povodom 15. aprila kod Reljana gde su poginula sedmorica pripadnika 78. motorizovane brigade tokom NATO agresije.

Svi poginuli pripadnici, kao i sve žrtve NATO agresije, "svoje bitisanje pričvrstili su u beskrajan lanac onoga što mi nasleđujemo", dodao je brigadni general Stopa.

Polaganjem venaca i cveća u selu Reljan, nadomak Preševa, obeležena je dvadesetogodišnjica pogibije sedmorice pripadnika brigade koji su stradali od udara NATO projektila tokom agresije na našu zemlju 1999. godine.

- Dušom i telom, ljubavlju i životom , uz božju hvalu, u večni slavu - stoji zapisano na spomen obeležju, pokraj mesta pogibije majora Ljubisava Stojanovića, kapetana Dragana Lukića, starijeg vodnika Željka Alara, desetara Dimčeta Stamenova, kao i vojnika Slobodana Mirkovića, Aleksandra Popovića i Ninoslava Milenkovića.

U znak sećanja na poginule starešine i vojnike, odata je počast minutom ćutanja, a venac je u ime Grada Vranja položio predsednik Skupštine Dejan Tričković.

U ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske delegacija sa komandantom Kopnene vojske generalom-potpukovnikom Milosavom Simovićem na čelu položila je vence i cveće, kao i delegacije opština Vranjska Banja, Bujanovac, Policijske uprave u Vranju, BIA, porodica poginulih, SUBNOR-a i drugih.

Najnovije vesti