Obeležen Dan Vojske: U službi bezbednosti, mira i bolje budućnosti FOTO

Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske u petak su u kasarni „Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, vojnom svečanošću obeležili ovaj praznik.

Čestitajući pripadnicima brigade Dan Vojske komandant brigade pukovnik Novica Petrović naglasio je da će Četvrta brigada u narednom periodu "nastaviti da izvršava zadatke koji se postavljaju pred jedinicu, u cilju bezbednosti, mira i bolje budućnosti naše Srbije".

Gradonačelnik Vranja Milenković izrazio je zadovoljstvo "jer je odnos lokalne samouprave i Četvrte brigade Kopnene vojske na izuzetnom nivou".

- Prethodnih godinu dana zajedno smo radili na zaštiti života i zdravlja naših sugrađana, u vreme pandemije koja je udarila na sve postulate savremenog sveta.

Delimo zajedničke vrednosti koja imaju za cilj da obezbede sigurnost i spokoj građana juga Srbije - rekao je Milenković.

Dan Vojske Srbije obeležava se u znak sećanja na Drugi srpski ustanak podignut istog datuma, na Cveti, 1815. godine u Takovu.

Tada je, na skupu viđenijih starešina, doneta odluka o početku Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od turske vlasti.

Najnovije vesti